60 godina studija sociologije na Filozofskom fakultetu: tribina G.R.A.D.

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na ciklus tematskih tribina, kojima Odeljenje za sociologiju na Filozofskom fakultetu obeležava 60 godina postojanja studija sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Cilj tematskih tribina je da prikažemo zainteresovanoj javnosti čime se i na koji način sociolozi sa Odeljenja za sociologiju bave, kroz razgovor i diskusiju o aktuelnim društvenim temama.

Prva u nizu je tribina G.R.A.D. koja se održava 29.10. od 19h, u Klubu studenata Filozofskog fakulteta (donji nivo restorana Plato).

Koja su ključna obeležja stanja u kome se nalaze gradovi u Srbiji danas? Da li je kultura u službi ekonomije, i dalje i u službi kulture?  Postoje li kod nas pozitivni primeri kulturne politike grada? Koji su dominantni oblici urbanog aktivizma u Srbiji? Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo otvoriti na tribini G.R.A.D. u želji da se na osnovu istraživanja sprovedenih u stručnim i akademskih krugovima kao i u polju praktične politike i aktivizma, pokrene debata o budućnosti naših gradova – o njenim Građanima, Ritmu grada, Aktivizmu, Demokratiji.

Učesnici tribine: Milena Dragićević Šešić (Fakultet dramskih umetnosti), Branimir Stojković (Fakultet političkih nauka), Iva Čukić (Institut za urbane politike) i Radomir Lazović (inicijativa Ne davimo Beograd), Mina Petrović, Jelisaveta Petrović i Milena Toković (Filozofski fakultet, Beograd).