Istraživanje porodičnih praksi u vreme pandemije COVID19

U novonastaloj situaciji koja nas obavezuje da ostanemo kod kuće, što nas u većoj meri upućuje na članove porodice, prakse porodičnog života kojima se bavimo kao istraživači sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i Nišu, postaju još važnija tema. Zato smo želeli da prikupimo porodične priče i uradimo jedno malo kvalitativno istraživanje. Za to nam je potrebna vaša pomoć i unapred se zahvaljujemo na njoj.

Molimo vas da opišete u nekoliko rečenica (pola strane, strana ili koliko hoćete) i pošaljete nam tekst o tome šta i kako radite zajedno u vašoj porodici sada, kao i da prokomentarišete da li se to razlikuje od uobičajenog. Kad kažemo „u vašoj porodici“ ne mislimo isključivo na osobe sa kojima živite pod istim krovom, već i ako imate još neke bliske osobe koje su za vas članovi porodice a ne žive sa vama. Dakle, napišite nam imate li neke zajedničke aktivnosti i koje su i opišite nam kako one izgledaju. Pošto je istraživanje, naravno, anonimno, nemojte pisati imena već pozicije članova „ćerka“, „deda“, „tetka“ i slično. Važno je samo da na vrhu teksta napišete u kom ste sada mestu. .

Molimo vas da nam tekst u Wordu pošaljete na mail isi@f.bg.ac.rs. Kao istraživači, mi se obavezujemo da će vaše priče biti korišćene poverljivo i anonimizovano i samo za naučne analize.

Mnogo vam hvala!