Tribina „Značaj empirijskih istraživanja u sociologiji“

Tribina Značaj empirijskih istraživanja u sociologiji, kojom se završava ciklus tematskih tribina u okviru proslave 60 godina studija sociologije na Filozofskom fakultetu, biće održana u utorak 26. novembra od 19 časova u Klubu studenata Filozofskog fakulteta (donji nivo restorana Plato).

Sagovornici će ukazati na važnost izvođenja empirijskih istraživanja u sociologiji, opšte trendove u ovoj oblasti, kao i značaj empirijskih istraživanja u nastavi sociologije na Filozofskom fakultetu. Na tribini će biti reči i o istraživačkim poduhvatima Instituta za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta s posebnim fokusom na istraživanja na reprezentativnim uzorcima stanovništva Srbije. Pored navedenog, učesnice i učesnici tribine razmatraju postojeću nastavnu praksu kroz koju studenti i studentkinje sociologije ovladavaju osnovim istraživačkim veštinama kroz samostalnu primenu metodoloških znanja u proučavanju različitih društvenih pojava. Student/kinje sociologije će predstaviti svoja istraživačka iskustva i praktične radove koji su nastali u okviru nastave, o konstrukciji maskuliniteta u web izdanjima muških časopisa i potrošnji i stilu života srednjoškolaca u Srbiji.

Učesnici tribine su Vera Backović i Željka Manić sa Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta, Milica Resanović sa Instituta za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta, Mina Putnik, Branislav Sarić, Milica Marinković i Isidora Živković, student/kinje osnovnih i master studija sociologije Filozofskog fakulteta.