Promocija zbornika „Sociološko nasleđe Vojina Milića – 100 godina od rođenja“ i „Istraživati društvo tokom pandemije – neke metodološke prepreke i rešenja“

Promocija dva zbornika u izdanju Instituta za sociološka istraživanja: „Sociološko nasleđe Vojina Milića – 100 godina od rođenja“ (urednice: Željka Manić, Anđelka Mirkov) i „Istraživati društvo tokom pandemije – neke metodološke prepreke i rešenja“ (urednice: Marija Radoman, Dunja Poleti Ćosić) održače se u petak, 15. decembra, u 17:00, na Filozofskom fakultet u Beogradu, u sali 308 (III sprat).

Na promociji govore: prof. dr Jovo Bakić, doc. dr Željka Manić, dr Jelena Predojević Despić, dr Marija Radoman i Dunja Poleti Ćosić. Razgovor moderira prof. dr Vera Backović.

Zbornik „Sociološko nasleđe Vojina Milića – 100 godina od rođenja“ sadrži radove posvećene sociološkim doprinosima Vojina Milića, a pokriva teme iz oblasti sociološke teorije, metodologije socioloških istraživanja, sociologije saznanja i sociologije nauke.

Zbornik „Istraživati društvo tokom pandemije – neke metodološke prepreke i rešenja“ predstavlja refleksivni osvrt autora na istraživanja koja su sprovođenja tokom pandemije i u metodološkom smislu adaptirana na novonastale okolnosti.

Oba zbornika bave se važnim metodološkim pitanjima i izazovima sa kojim se suočavaju naučnici i naučnice u sprovođenju empirijskih istraživanja.